Brechin resident says work on Community Campus has robbed him of his privacy

Scott in his garden, which is now going to be easily visible to passers by.

Scott in his garden, which is now going to be easily visible to passers by.

0
Have your say

A Brechin resident has said his dream home has become a “major disaster” after work at the Community Campus has robbed him of his privacy.

Scott Peters, who lives in Duke Street, has a six foot wall at the end of his property, which then had a 12-16 foot drop leading on to a former car park.

Pedestrians would easily be able to look over the wall as shown by this workman

Pedestrians would easily be able to look over the wall as shown by this workman

However, work for the new community campus car park has seen that drop filled in with the new surface two feet short of the top of his wall, with people easily able to look over into his garden.

Scott said: “Regardless of our property having a six foot high wall providing us with privacy, the public will have a full clear head and body view directly into our property.

“Any buses and traffic will also be able to view directly into our property, and light up our kitchen with their headlights at night.

“When the neighbourhood meetings were taking place prior to construction, my neighbour was informed that the banking was to remain protecting the privacy of the neighbourhood.”

A construction vehicle is clearly visible over the wall

A construction vehicle is clearly visible over the wall

Scott had purchased the property as a family home, describing it as their “dream home”, but the lack of privacy has changed that.

He explained: “When we first purchased our property it was a dream and final home for us and we bought it to raise a young family in.

“Our dream home has now turned into a major disaster! I can’t understand why such planning permission has been given in the first place by Angus Council to allow the car park to be raised to such a level intruding on not only the residences of Duke Street, but also impeding onto the residences of Latch Gardens.

“Myself and my neighbours are strongly opposed to the car park being raised to such a level without our permission or consultation, especially when no prior correspondence has been undertaken by Angus Council.

“My neighbours were informed at previous public meetings prior to construction that the embankment on the opposing side from our retaining wall would be left in place. This has not been the case.”

Scott has retained all the information received in leaflet form prior to any construction work taking place.

He said: “There is no mention of the car park being raised to such a height. Any negotiation and discussion should have taken place with us prior to any planning permission being granted by Angus Council. I will be seeking expert legal advice into the legality of this construction.”

A council spokesman said: “A resident has contacted us to raise certain concerns and, as part of the planning process, we are looking into the matter to ensure the work complies with the approved project plan.”